Hvorfor søke om refinansiering av forbrukslån?

Hvorfor søke om refinansiering av forbrukslån?

Hvorfor søke om refinansiering av forbrukslån? post thumbnail image

Det finnes mange grunner til hvorfor du burde søke om refinansiering av et forbrukslån. Målet med refinansieringen er å gi deg bedre vilkår på lånet, slik at du får en bedre økonomisk hverdag.

Refinansiering kort forklart

Å refinansiere er å ta opp et nytt lån for å nedbetale et annet lån. I forbindelse med usikre lån kan dette være å samle flere mindre lån i ett større eller få bedre lånevilkår på et eldre lån. Målet er det samme, å spare deg som lånetaker for penger. Ved refinansiering av forbrukslån kan dettes gjøres på to ulike måter. Du kan søke refinansiering med sikkerhet, som å øke boliglånet, eller du kan søke om et usikkert refinansieringslån.

Fordeler med å søke refinansiering

Det finnes mange gode grunner og flere fordeler ved å søke om refinansiering, spesielt hvis du har mer enn et lån.

  1. Bedre lånevilkår med lavere rente
  2. Mulighet til å forlenge eller korte ned nedbetalingstiden
  3. Kan nedbetale forbrukslånet raskere
  4. Bedre oversikt over gjelden
  5. Kun en faktura og en forfallsdato
  6. En ny økonomisk start

Spar penger med refinansiering

Om du har flere lån uten sikkerhet vil du spare en del på å refinansiere. Med refinansiering vil du samle alle lånene i ett, slik at du kun får en rente og ett gebyr å forholde deg til. Dette alene reduserer kostnadene en god del. I tillegg vil du også få lavere rente som sparer deg for penger uavhengig av om du har ett eller flere lån. Med færre renter og gebyrer vil den totale kostnaden på lånet gå ned.

Du kan også søke om lengre nedbetalingstid for å få lavere månedlige kostnader. Dette er ikke anbefalt med mindre du har behov for det. Lang nedbetalingstid gir høyere totale kostnader, da du må betale renter og gebyrer over en lengre periode. Men selv om en kort nedbetalingstid er en fordel skal du alltid velge den nedbetalingstiden som gir et månedlig beløp du kan håndtere.

Nedbetal lånet raskere

Har du flere forbrukslån vil du bli kvitt disse raskere med å refinansiere. Når du inngår en låneavtale om refinansiering med banken vil de betale ut lånene for deg. Du vil med andre ord sitte igjen med bare ett lån å betale ned på når du reduserer kostnadene på renter og gebyrer kan du betale mer i avdrag hver måned som gir deg en kortere nedbetalingstid.

Du kan også nedbetale lånet raskere ved å øke innbetalingene når du har muligheten, som når du får ferie- eller skattepenger. Alt ekstra du betaler inn over avtalt beløp går automatisk til nedbetaling av gjelden. Og gjør du ekstra innbetalinger vil du redusere kostnadene knyttet til renter over tid.

Refinansiering gir deg bedre oversikt

Dette gjelder spesielt om du har flere forbrukslån du betaler på. Har du flere banker, fakturaer og forfallsdatoer å forholde deg til blir det fort uoversiktlig og kaotisk. Med refinansiering får du samlet alle lånene hos en tilbyder, slik at du bare har en bank å forholde deg til. Dette gir bedre oversikt over din personlige økonomi og nedbetaling av lånet. Har du bedre oversikt kan du også finne ekstra midler slik at lånet kan nedbetales enda raskere.

Oversikt over kostnader knyttet til nedbetaling av gjeld gir også bedre oversikt over din personlige økonomi. Når du vet hvor mye du betaler hver måned er det lettere å sette opp et budsjett. Og har du et budsjett får du en god oversikt over inntekter og utgifter. Dette er en fordel hvis du skal spare til bolig, ønsker å betale gjelden ned raskere eller bare vil se hvor mye penger du har å rutte med.

Hvem kan søke om refinansiering av forbrukslån

For å kunne refinansiere forbrukslån må du møte et sett med kriterier

  • Alder: Du må være minst 18 år for å kunne ta opp gjeld. Du kan derimot møte på aldersgrense på 20 til 25 år på refinansieringslån uten sikkerhet.
  • Inntekt: Din årlige inntekt må møte inntektskravet til bankene. Dette varierer mellom 100 000 og 250 000 kroner. I tillegg kan du ikke ha mer lån enn fem ganger din årlige inntekt.
  • Betalingshistorikk: Har du betalingsanmerkning kan du ikke søke om refinansiering uten sikkerhet. Du kan derimot søke om å refinansiere med sikkerhet i bolig. Har du ikke egen bolig kan du søke om refinansiering med kausjonist som stiller boligen sin til disposisjon.

Motivasjon og en ny start

Å ha en kaotisk økonomi er ikke mye motiverende. Og det hjelper ikke på å se at lånet knapt reduseres hver måned. Målet med refinansiering er å gi deg en bedre låneavtale med bedre vilkår. Banker har faktisk ikke lov å innvilge refinansiering som blir dyrere eller har dårligere vilkår enn dagens avtale. Det skal heller ikke ta lengre tid å nedbetale gjelden som refinansieres. Så ved å refinansiere kan du få orden, en ny start og motivasjon til å fortsette.