Forbrukslån til finansiering av båt

Forbrukslån til finansiering av båt

Forbrukslån til finansiering av båt post thumbnail image

Et åpent hav og vind i håret. Det er få ting som kan gi den samme frihetsfølelsen. Med et forbrukslån kan du finansiere kjøpet av en båt.

Forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, i motsetning til for eksempel et boliglån, der du har sikkerhet i boligen du kjøper. Fordi det ikke stilles sikkerhet i lånet er det et noe mer risikabelt lån å gi for lånetilbyder. Derfor er det også et dyrere lån å ha for låntaker, i form av høyere renter, enn det det ofte vil være på andre typer lån. Det er viktig for lånetilbyder at du er i stand til å betale tilbake lånet. Derfor er stabilitet og betjeningsevne vesentlig. Faktorer som påvirker om og hvor stort forbrukslån du kan ta opp for å kjøpe båt er blant annet følgende:

  • alder, kun myndige personer kan få innvilget lån
  • eksisterende gjeld (samlet gjeld kan ikke overstige 5 ganger inntekt)
  • inntekt, dette påvirker din evne til å betale ned lånet
  • du får ikke forbrukslån med aktive betalingsanmerkninger eller inkassosaker

Kan du bruke forbrukslån for å finansiere et båtkjøp?

Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene på når du får innvilget et forbrukslån. Du står fritt til å bruke dem til å finansiere et båtkjøp. Lånetilbyder er først og fremst interessert i din evne til å betale tilbake den lånte summen, samt prisen på lånet. Dette undersøker de før lånet innvilges. Når du har fått innvilget lånet er det opp til deg å bruke dem på for eksempel båt.

Finansiere hele eller deler av båtkjøpet

Du kan bruke et forbrukslån til å dekke hele eller deler av prisen på båten du ønsker deg. Ulike aktører tilbyr lån mellom 5000 til en halv million. Hvor stort lånet skal være kommer selvfølgelig an på hvilken prisklasse båten ligger i. Det finnes jo alt fra enkle småbåter til store båter for lengre turer. I tillegg vurderer lånetilbyder hvor stort lån de vil gi deg, med utgangspunkt i hvilken mengde de mener du er skikket til å betjene. Dersom du ikke skulle få innvilget et så stort lån som du ønsker, kan du slette annen gjeld, øke inntekt, eller spare opp en større andel til å dekke båtkjøpet

Hvorfor bruke forbrukslån på båt?

Det finnes egne båtlån, da kan du måtte stille med 20% egenkapital, og lånetilbyder tar sikkerhet i båten. Dersom du ikke har de nødvendige midlene tilgjengelig for å kjøpe den båten du har lyst på, er et forbrukslån et alternativ. Da vil du kunne kjøpe deg en båt, til tross for at de ikke har pengene på konto i dag. Med et lån sprer du kostnadene ved båtkjøpet ut over en lengre periode. Likevel får du glede av båten så snart du har betalt for den. Andre måter å finansiere et båtkjøp kan være gjennom et billån, eller ved bruk av oppsparte midler. Da vil du i midlertid måtte vente til du har nettopp disse oppsparte midlene. Om du har noe oppsparte midler kan du bruke disse, i tillegg til midler fra et forbrukslån. Da vil du kanskje kunne kjøpe deg akkurat den båten du kunne tenke deg.